Tuntikuvaukset

  

Balansia Afro

Afrotanssi on vauhdikas, energinen ja hauska laji, joka tarjoaa haasteita jokaiselle tanssijan oman tason mukaan. Se on myös tehokasta ja kokonaisvaltaista liikuntaa – afroaminen nostaa kuntoa ja parantaa selän ja lantion liikkuvuutta. Samalla kehittyvät myös rytmitaju ja koordinaatiokyky.

Kurssin sisältö: Vauhdikas tanssillinen tunti, jossa tanssitaan ”afrikkalaisin askelin”. Tunnin lopussa lyhyt lihaskunto-osuus keskivartalon lihaksille. Sopii kaikentasoisille eikä vaadi aikaisempaa tanssikokemusta.

Varusteet: Rennot vaatteet, joissa on mukava liikkua sekä paljaat jalat tai joustavat tanssiin sopivat jalkineet. Ota mukaan myös juomapullo ja hikipyyhe!
 

BalansiaBic

Tehokasta perusjumppaa rennolla otteella. Tunti koostuu aerobisesta osuudesta, jossa aerobicin perusaskelista kehitellään hieman hauskempia sekä tanssillisempia liikkeitä, lihaskunto-osuudesta, jossa lihaskuntoliikkeet tehdään kehon omaa painoa apuna käyttäen, sekä lyhyestä loppuvenyttelystä. Sopii kaiken tasoisille jumpanystäville.

Varusteet: Varusteeksi sopivat rennot mukavat vaatteet, tossut/tanssilenkkarit, juomapullo sekä hikipyyhe

Bailatino

Latinalaistanssit ovat pääsääntöisin kotoisin Latinalaisesta Amerikasta. Tanssit ovat täynnä tunnetta ja niistä monet perustuvat miehen ja naisen elämänmakuiseen vuorovaikutukseen. Perinteisesti latinalaistansseissa on selkeät sukupuoliroolit, jotka näkyvät myös tanssiaskeleissa, mutta latinobickurssien sarjat on laadittu siten, että ne sopivat kaikille osallistujille eikä paria tarvita.
Lattaritekniikka lisää selkärangan liikkuvuutta ja keskivartalon lihasten hallintaa. Askelsarjat kehittävät jalkojen koordinaatiota ja helpottavat muiden tanssien oppimista. Mukaansatempaava musiikki innostaa eläytymään ja tanssimaan hien pintaan.

Kenelle: Kurssi sopii latinomusiikista ja -tansseista kiinnostuneille. Mukaan voivat tulla rohkeasti myös uudet tanssinharrastajat!

Kurssin sisältö: Latinobic, jatko tunneilla kerrataan tanssien perusaskeleet pikaisemmin ja sarjat ovat hieman vaativampia kuin alkeiskurssilla. Tunneille voi kuitenkin tulla mukaan uusiakin harrastajia tuttuun iloiseen joukkoon. Tunneilla tanssittavia lajeja ovat mm. samba, cha cha, rumba, jive, salsa, bachata ja merengue. Tanssisarjat vaihtuvat kausittain ja tavoitteena on myös oppia tunnistamaan musiikin tyylit ja rytmit. Tunneilla tanssitaan ilman paria.

Varusteet: Varusteeksi käyvät mukavat vaatteet. Vartaloa myötäilevät vaatteet tukevat liikkeiden oppimista. Lantion liikkeitä voi korostaa huivilla. Jalkaan käyvät tanssitossut, -kengät tai -lenkkarit.


Bollywood

Bollywood on Intialaista elokuvatanssia. Nimi viittaa Bombayn elokuvateollisuuteen, jonka studioalueesta käytetään myös nimeä Bombayn Hollywood, lyhyesti Bollywood. Bollywood-elokuviksi kutsutaan Intian elokuvateollisuuden tuottamia väriloistokkaita musikaaleja. Yleensä elokuvissa on oltava vähintään kuusi laulu- ja tanssikohtausta,  jotta elokuva saa rahoitusta.

Bollywood-tanssi on saanut vaikutteensa klassisista intialaista tansseista ja intialaisista kansantansseista sekoittaen näihin mm. afron, itämaisen tanssin, jazzin, nykytanssin, diskotanssin, hiphopin ja latinalaisten tanssien elementtejä.

Bollywood, taso I-II: Tunti sopii kaikille bollywood-tanssista kiinnostuneille ja bollywood- tai muuta tanssia jo jonkin verran harrastaneille ja toki myös ihan uusille tanssinharrastajille. Tunnilla opeteltavat sarjat ovat hauskoja. Aloitamme kauden kertauksella, joten kaikki halukkaat rohkeasti mukaan!

Bollywood, esiintyvä ryhmä: Ryhmä on tarkoitettu Bollywood-tanssia jo aiemmin harrastaneille. Bollywoodin esiintyvään ryhmään kuuluminen edellyttää harjoituksiin ja esiintymisiin sitoutumista. Hankimme myös joitakin esiintymisasuja. Harjoitukset keskittyvät koreografioiden treenaamiseen, joten tekniikkaa sisältäville viikkotunneille osallistuminen on välttämätöntä.

Kurssin sisältö: Kurssilla harjoitellaan sarjoihin liittyvää tekniikkaa ja opetellaan  tanssisarjoja, bollywoodia ja bhangraa. Bollywood-tunneilla pääosassa ovat käsivarret, reisilihakset ja pohkeet. Kurssilla tutustutaan myös klassisen intialaisen tanssin käsi- ja sormiliikkeisiin. 

Varusteet: Varusteiksi sopivat rennot mukavat vaatteet tai vaikkapa lajinomainen salwari. Tunneille sopivat paljaat jalat, myös tossut tai tanssilenkkarit voivat tuntua mukavilta varsinkin enemmän hyppyjä sisältävillä tunneilla. CrossTraining

 
CrossTraining harjoittaa tasapuolisesti kehon eri lihasryhmiä sekä hapenkuljetuselimistön kuntoa samalla kun kohennat liikkuvuuttasi ja kehosi koordinaatioita. CrossTraining tunti ei sisällä askelkuvioita, vaan tunti etenee kiertoharjoittelutyyppisesti menevän musiikin tahdissa suorituspisteestä toiseen. Tunnilla opit käyttämään monipuolisesti erilaisia, myös kotikäyttöön sopivia harjoittelutekniikoita ( esim. Functional Training) ja jumppavälineitä ( esim. Fit-ball, Girya-kuula, Gymstick). Tunnin aikana ohjaaja opastaa, TSEMPPAA ja ennen kaikkea opettaa liikkeiden oikeita suoritustekniikoita! Nyt Sinulla on mahdollisuus saada Personal Training-tasoista ohjausta myös ryhmässä! Tule mukaan ja pääse CrossTrainingin avulla viimeinkin tuloksiin!

Kenelle: Tämä tunti sopii kaikille ja on ennen kaikkea helppo tapa päästä kuntoon olipa tavoitteenasi kunnon kohennus, painonhallinta tai vaikkapa oman terveyden kohentaminen.

Varusteet: Varusteiksi sopivat rennot mukavat vaatteet ja sisäliikuntakengät. Ota mukaan myös juomapullo sekä hikipyyhe, ja ennen kaikkea hyvä fiilis! 

 


Dancemix

Dancemix tunnilla tutustumme eri tansseihin, kuten eri latinalaiset tanssit ja intialainen bollywood. Teemme tunnin aikana helpohkoja tanssisarjoja ja lopetamme tunnin venyttelyihin.

Kenelle: Kurssi sopii etnisestä musiikista ja -tansseista kiinnostuneille. Mukaan voivat tulla rohkeasti myös uudet tanssinharrastajat!.

Varusteet: Varusteiksi sopivat rennot mukavat vaatteet. Tunneille sopivat paljaat jalat, myös tossut tai tanssilenkkarit voivat tuntua mukavilta varsinkin enemmän hyppyjä sisältävillä tunneilla.Flamenco

Flamenco on Andalusiassa, etelä-Espanjassa, pitkälti romanien keskuudessa kehittynyt musiikki- ja tanssilaji. Flamenco on kuitenkin monen eri kulttuurivaikutteen yhteensulautuma; historian aikana romanien ohella lajiin on vahvasti antaneet oman leimansa lukuisat muut kulttuurit kuten juutalaiset, muslimit ja paikalliset andalusialaiset.

Flamencon perinteisiä ilmaisumuotoja ovat laulu (cante), kitaransoitto (toque) ja tanssi (baile). Määräävin elementti flamencossa on rytmi. Se on selkäranka joka pitää laulun, tanssin ja kitaransoiton yhdessä. Flamencotanssin peruselementtejä ovat kengillä tehtävät rytmiset iskut maahan, sekä energian pidättelyn ja vapauttamisen vuorottelu, terävä aksentointi ja vahva tunneilmaisu. Flamencotanssi kehittää koordinaatiokykyä, sillä kädet ja vartalo rytmittävät tanssia jalkatyön ohella. Tunneilla keskitytään myös rytmiikan kehittämiseen, vartalonhallintaan sekä kehonhuoltoon tanssitekniikan opettelun lisäksi.

Flamenco keskitaso-jatko: Syksyn 2013 aikana harjoitellaan viuhkan perustekniikkaa muun perustekniikkaharjoitteiden ohella ja tehdään viuhkakoreografia pienin modernein maustein. Palona alegrias. Ota oma viuhka mukaan, myös muutamia lainaviuhkoja tunneilla. Viuhkojen yhteistilaus myös mahdollinen syksyn aikana.

Varusteet:  Flamencotunneille tarvitset mukaan korolliset, tukevakantaiset kengät, housut tai leveän pitkän hameen, vartalonmyötäisen paidan sekä juomapullon. Talviaikana myös villasukat tms. alkulämmittelyyn suositeltavat.


Itämainen tanssi

Itämainen tanssi on osa Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän kulttuuriperinnettä. Suomessa tunnetuinta on estradi-/vatsatanssi, jonka liikekieleen kuuluu tarkka isolaatiotekniikka eli liikkeiden eristäminen. Keskeistä on keskivartalotyöskentely, pehmeät pyörivät liikkeet sekä terävät iskut. Itämainen tanssi  pitää sisällään myös laajan kirjon erilaisia kansantansseja.

Itämaisten tanssin tuntien perustana on vahva kehoa kunnioittava tanssin perustekniikka, josta on apua myös muiden tanssien oppimisessa.
Itämaisella tanssilla on todettu olevan runsaasti sekä psyykkistä että fyysistä terveyttä edistäviä vaikutuksia, mm. niskan, hartioiden ja selän vaivoihin. Vatsatanssi on lempeää liikkumista, antaen kuitenkin mahdollisuuden oman naiseuden löytymiselle ja itseilmaisulle.

Kenelle: Harrastuksen voi aloittaa omista lähtökohdistaan, ikään, kuntoon tai tanssikokemuksiin katsomatta. Vatsatanssi sopii myös odottaville äideille sekä synnytyksestä toipuville ensiliikunnaksi mm. lantionpohjalihaksien kuntouttamiseksi. Myös lääkärit suosittelevat vatsatanssia helpotukseksi mm. selkä-, hartia- ja nivelkipuisille.

Itämaisen tanssin alkeet: Kurssilla opetellaan itämaisen tanssin perustekniikkaa (kuten ympyrät, kahdeksikot, iskut). Samalla tutustutaan lisää itämaiseen musiikkiin. Kevätkaudella opetellaan myös liikkumaan liikkeiden kanssa. Kurssi sopiin niin uusille kuin kertausta tarvitsevillekin tanssijoille. ;)

Itämaisen tanssin keskitaso: Kurssi on tarkoitettu itämaisen tanssin perusteet jo hallitseville. Tunneilla kerrataan  itämaisen tanssin tekniikkaa ja opetellaan uusia liikkeitä sekä yhdistellään liikkeitä sarjoiksi. Kevätkaudella ohjelmassa on  sarjoja ja myös kokonainen koreografia ja siihen liittyvää tekniikkaa. Tavoitteena on myös tutustuttaa tanssijoita itämaisen tanssin eri tyyleihin ja -välineisiin. Kevätkaudella aiheena on rumpusoolo, johon tehdään myös koreografia.

Itämaisen tanssin jatko: Kurssi on tarkoitettu itämaista tanssia pitempään harrastaneille, joille koreografioiden opettelu on jo tuttua. Tunneilla kerrataan ja kehitetään tekniikkaa, opetellaan uusia haastaviakin liikkeitä ja yhdistellään liikkeitä sarjoiksi ja koreografiaksi. 

Tekniikkatunti: Huoliteltu tanssitekniikka on omiaan luomaan vapauden ilmaisulle. Tunnilla vahvistetaan liikkeiden voimaa ja etsitään kehon monipuolista käyttöä. Kurssi sisältää erilaisten harjoitteiden lisäksi myös lyhyitä sarjoja.

Koreografiatunti: Tekniikka tunnin osaamista voi jäädä soveltamaan koreografia kurssille. Kauden aikana tehdään kaksi lyhyttä erilaista koreografiaa. (Ryhmään osallistuminen edellyttää myös tekniikkatunnille osallistumista.)

Itämaisen tanssin esiintyväryhmä: Kurssi on tarkoitettu itämaista tanssia aktiivisesti harrastaneille/ville tanssinharrastajille, jotka haluavat oppia lisää ja nopeampaan tahtiin uusia koreografioita sekä päästä kartuttamaan esiintymiskokemustaan. Ryhmään kuuluminen edellyttää harjoituksiin ja esiintymisiin sitoutumista ja vastuunkantamista omasta osaamisesta sekä joustavuutta aikataulujen suhteen. On todennäköistä, että uusien tanssien saaminen esityskuntoon vaatii myös omatoimista harjoittelua. Hankimme myös joitakin esiintymisasuja omakustanteisesti. Harjoitukset keskittyvät koreografioiden treenaamiseen, joten tekniikkaa sisältäville viikkotunneille osallistuminen on välttämätöntä. Pyrimme sopimaan ryhmälle säännöllisen(/-set?) harjoutusajan arki-illalle, mutta tarvittaessa, esim. esiintymisen takia, voimme pitää myös ylimääräisiä harjoituksia. Kurssin kausihinta on sama kuin muiden Viva Balansian ryhmien riippuen siis sovitusta vkotuntimäärästä. Ylimääräisistä esiintymisharjoituksista ei veloiteta lisämaksua, mutta myöskään esiintymisistä ei makseta palkkaa.
Jos olet innostunut liittymään ryhmään ja koet voivasi sitoutua siihen kaikin puolin, tai jos sinulla on kysyttävää, ota rohkeasti suoraan yhteyttä Heliin! Ryhmän toteutuminen edellyttää riittävää osallistujamäärää. Ryhmän kaudet ovat syys-, kevät- ja kesäkausi.  :)

Varusteet: Tunneille tarvitset mukaan joustavat, mielellään vartalonmyötäiset vaatteet sekä lantiolle huivin korostamaan liikkeitä. Tunneille sopivat paljaat jalat, tossut tai sukat.

 

Lasten tanssit

Lasten tanssitunneilla tutustutaan etnisiin tansseihin ja opetellaan mm. latinalais-amerikkalaisten tanssien perusteita sekä perustansseja hauskanpitoa unohtamatta. Tunnilla leikitään välipalana erilaisia liikunta- ja kisailuleikkejä sekä harjoitetaan lihaskuntoa, liikkuvuutta ja kehon koordinaatiota hauskalla tavalla.

Kenelle:
Tunnit on tarkoitettu 4-6 ja 7-10 vuotiaille tytöille ja pojille, joita tanssillinen liikunta kiinnostaa. Tule rohkeasti mukaan ja saa samalla uusia kivoja kavereita tanssin lomassa.

Varusteet:
Ota mukaan sisäliikuntavarusteet ja juomapullo

 

Latinobic

Latinalaistanssit ovat pääsääntöisin kotoisin Latinalaisesta Amerikasta. Tanssit ovat täynnä tunnetta ja niistä monet perustuvat miehen ja naisen elämänmakuiseen vuorovaikutukseen. Perinteisesti latinalaistansseissa on selkeät sukupuoliroolit, jotka näkyvät myös tanssiaskeleissa, mutta latinobickurssien sarjat on laadittu siten, että ne sopivat kaikille osallistujille eikä paria tarvita.
Lattaritekniikka lisää selkärangan liikkuvuutta ja keskivartalon lihasten hallintaa. Askelsarjat kehittävät jalkojen koordinaatiota ja helpottavat muiden tanssien oppimista. Mukaansatempaava musiikki innostaa eläytymään ja tanssimaan hien pintaan.

Kenelle: Kurssi sopii latinomusiikista ja -tansseista kiinnostuneille. Mukaan voivat tulla rohkeasti myös uudet tanssinharrastajat!

Kurssin sisältö: Latinobic, jatko tunneilla kerrataan tanssien perusaskeleet pikaisemmin ja sarjat ovat hieman vaativampia kuin alkeiskurssilla. Tunneille voi kuitenkin tulla mukaan uusiakin harrastajia tuttuun iloiseen joukkoon. Tunneilla tanssittavia lajeja ovat mm. samba, cha cha, rumba, jive ja salsa. Tanssisarjat vaihtuvat kausittain ja tavoitteena on myös oppia tunnistamaan musiikin tyylit ja rytmit. Tunneilla tanssitaan ilman paria.

Varusteet: Varusteeksi käyvät mukavat vaatteet. Vartaloa myötäilevät vaatteet tukevat liikkeiden oppimista. Lantion liikkeitä voi korostaa huivilla. Jalkaan käyvät tanssitossut, -kengät tai -lenkkarit.

 

Latinomix

Latinalaistanssit ovat pääsääntöisin kotoisin Latinalaisesta Amerikasta. Tanssit ovat täynnä tunnetta ja niistä monet perustuvat miehen ja naisen elämänmakuiseen vuorovaikutukseen. Perinteisesti latinalaistansseissa on selkeät sukupuoliroolit, jotka näkyvät myös tanssiaskeleissa, mutta latinobickurssien sarjat on laadittu siten, että ne sopivat kaikille osallistujille eikä paria tarvita.
Lattaritekniikka lisää selkärangan liikkuvuutta ja keskivartalon lihasten hallintaa. Askelsarjat kehittävät jalkojen koordinaatiota ja helpottavat muiden tanssien oppimista. Mukaansatempaava musiikki innostaa eläytymään ja tanssimaan hien pintaan.

Kenelle: Kurssi sopii latinomusiikista ja -tansseista kiinnostuneille. Mukaan voivat tulla rohkeasti myös uudet tanssinharrastajat!

Kurssin sisältö: Vauhdikas ja iloinen tanssitunti latinalaisrytmien tahdissa! Tunneilla hien pintaan tuo latinalaistanssit kuten salsa, reggaeton, bachata, merengue, samba, cha cha...

Varusteet: Varusteeksi käyvät mukavat vaatteet. Jalkaan käyvät tanssitossut, -kengät tai -lenkkarit. Pyyhe ja juomapullo mukaan! :)

 

Parisalsa

Kenelle: Kurssi sopii latinomusiikista ja -tansseista kiinnostuneille. Mukaan voivat tulla rohkeasti myös uudet tanssinharrastajat!

Kurssin sisältö: Tunneilla opetellaan helppoja parisalsan askelkuvioita, rytmiä ja vientitekniikkaa. Tunneilla on paikalla nais- ja miesopettaja, jotta askeleiden, vientitekniikan sekä miesten- ja naisten tanssityylin omaksuminen on helpompaa. Tunneilla harjoitellaan myös Rueda de Casinon (ympyrässä tanssittavan salsan) mukaansatempaavia askelkuvioita.

Varusteet: Varusteeksi käyvät mukavat vaatteet. Jalkaan käyvät tanssitossut, -kengät tai -lenkkarit. -Ja tärkeimpänä mukaan tarvitset rempseän asenteen ja iloisen mielen! :)

 

 

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus:
Salasana:

22.8.2012

Viva Balansian syyskauden avajaiset Su 26.8.2012 klo 12-17

Viva Balansian syksyn viikotunnit alkavat 3.9.2012

26.4.2012

Kevätnäytös to 3.5. klo 19

Viva Balansian kevätnäytös to 3.5 klo19 Tulliportin koulun auditoriossa!


Liput 8e/7e 0,5h ennen ovelta tai nrosta 044-3499609


Tervetuloa kaikki katsomaan!

4.9.2011

AVAJAISET SU 11.9. klo 12-16

(Huom! Heilin mainoksessa väärä pvämäärä, pahoittelemme!)


Viva Balansian uusien upeiden tilojen ja syyskauden avajaisia juhlistetaan sunnuntaina 11.9. klo 12-16 Yrittäjäntielle.


Uudet tilamme ovat vihdoin valmistuneet! Käytössämme on nyt syksystä 2011 lähtien myös pieni pinkki sali kesällä 2010 valmistuneen suuremman salin lisäksi. Myös hoitohuone ja suihkutilat ovat nyt valmiit ja  asiakkaidemme käytössä.

Avajaisissamme voit tulla tanssimaan ja liikkumaan ilmaiseksi! Päivän aikana tarjolla on myös tanssiesityksiä, tanssitarvikemyyntiä ja tanssitarvikkeiden kirpputori sekä kahvitarjoilu!Tuntien aikataulu:


12.00-12.30 Balansia Afro
12.30-13.00 BalansiaBic
13.00-13.30 Viva Fitball

ESITYKSIÄ

14.00-14.30 Rumbita®
14.30-15.00 Itämainen
15.00-15.30 Lasten tanssit


 


TERVETULOA AVAJAISIIN!